Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den mustiga kikärtsgrytan toppas med het tofu- och sötpotatisröra.
Skär tofun i mindre kuber. Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Stek tofun gyllenbrun i olja, 2–3 min. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sötpotatisen gyllenbrun, ca 10 min.
Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka chilin. Strö vitlök och chili över potatisen och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och ställ åt sidan.
Gryta: Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ingefära i en gryta 2–3 min. Tillsätt curry, paprikapulver, garam masala och cayennepeppar. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärter och tomater i grytan. Tillsätt vattnet. Krydda med salt. Låt puttra utan lock ca 15 min.
Värm tofu och sötpotatis i en panna. Vänd ner bladspenaten. Servera fräset med currygryta och citronklyftor.