Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tofu med ingefära och bonitofl ingor

Tofu är en proteinrik ostmassa som utvinns ur sojabönor, vanlig i en japansk måltid. Här dekorerad och smaksatt med soja, riven ingefära och rökta bonitoflingor – ett slags torkad makrill. Det hela är mycket godare än det låter!

Tofu med ingefära och bonitofl ingor
Tofu med ingefära och bonitofl ingor
Tofu med ingefära och bonitofl ingor

Ingredienser

  • 200 gtofu- fast, (frys tofun 1 dygn så blir den fastare)
  • 1ingefära- 2 cm, färsk
  • 2 mskbonitoflingor- (säljs i påsar i asiatiska mataffärer)
  • 1 nypasoja- japansk

Gör så här

  1. Skär tofun i 2 cm-kuber och beräkna3 per person.

  2. Skala och riv ingefäran.

  3. Lägg2-3 kuber tofu på varje fat. Häll över 1/2msk soja över tofun. Fördela den rivna ingefäran på bitarna och strö över bonitoflingor. Servera.

Vad tyckte du om receptet?