Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tofu bowl med tomatsås

Tofu är ett färskostliknande livsmedel som görs på sojabönor. Det är ett utmärkt vegetariskt alternativ till både kött och fågel. Här äts den med fullkornsris, grönsaker och en läcker tomatsås. Receptet är lätt att variera beroende på vad du har hemma. Låt fantasin sätta gränserna!

Tofu bowl med tomatsås
Tofu bowl med tomatsås
Tofu bowl med tomatsås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tomatsås

  • 2 dlkrossade tomater
  • 0,5 dlketchup
  • 12vitlöksklyftor- hackade
  • 0,5 mskhonung
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 msktamarisoja
  • 1 mskchipotle chili pasta
  • 1 tskchiliflakes
  • salt

Tofu bowl

  • 4 dlfullkornsris
  • 1broccoli
  • 1paprika
  • 0,5silverlök
  • 2 mskrapsolja
  • 2 dlmajs
  • 2 msktamarisoja
  • 400 gtofu- naturell
  • koriander- eller persilja
  • svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Tomatsås: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud i cirka 10 minuter och mixa såsen slät med en mixerstav. Smaka av med salt.

  2. Tofu bowl: Koka riset enligt för packningen.

  3. Finfördela broccolin i små buketter, strimla paprika och löken. Fräs broccolin, paprikan och löken i oljan. Tillsätt majs och soja.

  4. Servering: Lägg upp riset och grönsakerna i portionsskålar, skär tofun i tärningar och lägg på. Lägg på tomatsås, koriander och sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök