Hemliga knepet – så gör du glass på endast två ingredienser:
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig toffeeglass med smak av salt kola och seg chokladkolasås att ringla över. Blir såsen för tjock när den svalnar kan den spädas med lite vatten eller mer grädde.
Smält sockret på svag värme tills det får en gyllenbrun färg och börjar dofta karamell. Rör inte, utan skaka bara kastrullen lätt.
Tillsätt grädde, mjölk, glykossirap och salt. Låt koka tills sockret smält.
Vispa ihop äggulorna med ca 2 dl av den varma smeten. Vispa ner blandningen i den varma smeten. Sjud under omrörning till 82 grader.
Låt kallna. Ställ i kylen 2 timmar.
Frys smeten i glassmaskin till krämig konsistens. Lägg glassen i en kall form och förvara i frysen fram till servering.
Chokladkolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop till en tjock sås, ca 5 min. Rör då och då. Låt svalna.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.