Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toddytårta med färska jordgubbar

Denna läckra toddytårta är kronan på verket efter middagen. Varva på höjden så blir dina middagsgäster garanterat imponerade.

Toddytårta med färska jordgubbar
Toddytårta med färska jordgubbar
Toddytårta med färska jordgubbar
MARTIN SKREDSVIK

Ugnstemp: 250 grader (varmluft 200 grader)

  • 3ägg
  • 2 dlsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 dlmjölk
  • 50 gchoklad- grovhackad mörk

Fyllning

  • 0,5 ljordgubbar
  • 8äggulor
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 skvättrom- mörk (2 msk)

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken.

  3. Bred ut smeten på ett bakplåts- papper i en långpanna och strö över den hackade chokladen.

  4. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter som en vanlig rulltårta.

  5. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

  6. Låt svalna något och stansa, eller skär sedan ut tårtbottnar med en skål eller en assiett i lagom storlek, som mall att skära efter.

  7. Skölj, rensa och dela jordgubbarna i lagom stora bitar.

  8. Dela äggen och vispa gulorna hårt med hälften av sockret.

  9. Tillsätt en skvätt rom och rör blandningen slät.

  10. Ställ smeten i frysen tills den börjat hårdna.

  11. Bygg ihop tårtan genom att först lägga på jordgubbar och sedan skopa ut toddyn över.

  12. Varva på höjden så blir dina middagsgäster garanterat imponerade.

  13. Servera direkt!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök