Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tobleronekladdkaka

Recept på kladdkaka med Toblerone. En lite mjukseg kaka med mandel­smak av tobleronechoklad. ­Garnera med några extra bitar toblerone vid servering.

Tobleronekladdkaka
Tobleronekladdkaka
Tobleronekladdkaka
Tobleronekladdkaka - lika god som den låter! Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 100 gtoblerone- -choklad
  • 100 gsmör
  • 2ägg- stora
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 3 mskkakao

Tillbehör

  • vispgrädde- lättvispad
  • toblerone- -choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. 

  2. Rör ner ägg och socker i kastrullen. Sikta i mjöl och kakao. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och med smorda kanter.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 12–14 min. Låt kallna.

  4. Servera kakan med grädde och några extra bitar toblerone.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: