Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast Taube

Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.

”När Mikaela och jag gifte oss 1985 skulle vi ha ett litet intimt bröllop. Det slutade med fyra dagars firande, buffélunch för fyrahundra personer och sittande middag för tvåhundrafemtio gäster på Sandhamns seglarrestaurang. Då serverades en Toast Taube, som skapades av den dåvarande krögaren Åke Larsson. Här presenterar Jesper den i en ny tappning”, säger Sven-Bertil.

Toast TaubeToast TaubeToast Taube
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4vitt bröd
  • 2 msksmör

Kräftröra

  • 1 burkkräftstjärtar i lag- 360 g
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 mskbasilika- färsk,hackad
  • 1 tsklime- pressad
  • tabasco- några droppar mild eller ½ krm kajennpeppar
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Servering

  • 8 skivorkallrökt lax- tunna
  • 80 gsikrom
  • evkräftstjärtar- några
  • dillkvistar
  • 2lime- halverade

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödskivorna. Stek brödet i smör i en stekpanna på medelvärme. Låt svalna.

  2. Kräftröra: Låt kräftstjärtarna rinna av väl, gärna på hushållspapper.

  3. Blanda majonnäs, basilika och limesaft. Smaka av med tabasco/kajennpeppar, salt och peppar. Rör ner kräftstjärtarna, men spara gärna några till garnering.

  4. Lägg två skivor lax på varje brödskiva. Forma kräftröran till ägg, med hjälp av en matsked, och lägg dem ovanpå laxen. Garnera med sikrom, kräftstjärtar och dillkvistar och servera med limehalvor att pressa över toasten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.

”När Mikaela och jag gifte oss 1985 skulle vi ha ett litet intimt bröllop. Det slutade med fyra dagars firande, buffélunch för fyrahundra personer och sittande middag för tvåhundrafemtio gäster på Sandhamns seglarrestaurang. Då serverades en Toast Taube, som skapades av den dåvarande krögaren Åke Larsson. Här presenterar Jesper den i en ny tappning”, säger Sven-Bertil.

Recept från Mitt kök