Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast skagen med twist

Den klassiska toast Skagen plus extra smaksättning med citronskal, pepparrot och dill.

Toast skagen med twistToast skagen med twistToast skagen med twist
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 750 gräkor med skal
  • 4 mskmajonnäs
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 2 msklök- hackad röd
  • 2 mskdill- hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivorvitt bröd
  • smör- till stekning
  • 1 huvudhjärtsallad

Till garnering

  • 80 glöjrom
  • dill- och citronklyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda dem med majonnäs, precis så mycket att de binds ihop. Tillsätt rivet citronskal, riven pepparrot, hackad rödlök och dill. Smaka av med salt och peppar.

  2. Ta ut rundlar av brödskivorna med ett mått och stek dem frasiga på ytan i en stekpanna med smör. Strimla hjärtsalladen.

  3. Fördela räkblandningen ovanpå salladen, strax innan servering.

  4. Garnera med en sked löjrom formad till ett ägg ovanpå räkröran och toppa med dill och citronklyfta på sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök