Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Toast Skagen med löjrom och smörstekt bröd är klassikernas klassiker. Och precis så här ska en god skagenröra göras!
Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
Skala räkorna och grovhacka dem. Blanda räkorna med majonnäs och smaksätt med citron. Krydda med salt och peppar och blanda i dillen.
Ta ut rundlar ur brödskivorna med en utstickare eller ett glas. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg.
Lägg bröden på assietter och fördela skagenröran på. Toppa med löjrom och garnera med dillkvistar och citron.