Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast Pelle Janzon med pepparrot – klassiskt recept

Favoritklassiker med en tunt utbankad oxfilé på en smörstekt toast. En krämig äggula, pepparrot och löjrom förgyller härligheten. I originalet ingår inte pepparrot, men den tillför det där lilla extra!

Toast Pelle Janzon med pepparrot – klassiskt receptToast Pelle Janzon med pepparrot – klassiskt receptToast Pelle Janzon med pepparrot – klassiskt recept
Foto: Ove Lindfors‎

Ingredienser

  • 4formbröd
  • smör
  • 4oxfilé- à 80–100 g
  • svartpeppar- nymald
  • flingsalt
  • 120 glöjrom- ca
  • 4äggulor
  • 1rödlök- hackad
  • 4 mskpepparrot- finriven, ca
  • 4 mskgräslök- hackad
  • crème fraiche
  • citronklyfta

Gör så här

  1. Kantskär brödet och stek frasigt i smör.

  2. Lägg oxfilén mellan plastfolie. Banka ut köttet till tunna skivor med en kastrull, cirka 1–2 millimeter. Banka försiktigt så att köttet inte går sönder.

  3. Täck brödet med oxfilén. Mal över peppar och strö på lite flingsalt.

  4. Toppa med en klick löjrom. Gör ett hål i mitten av löjromen. Knäck en äggula i varje hål.

  5. Strö på rödlök, pepparrot och gräslök. Servera med en klick crème fraiche och citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs mer:

Lättlagad potatisgratäng – recept

Toast Skagen med löjrom

Bearnaisesås – bästa receptet