Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Favoritklassiker med en tunt utbankad oxfilé på en smörstekt toast. En krämig äggula, pepparrot och löjrom förgyller härligheten. I originalet ingår inte pepparrot, men den tillför det där lilla extra!
Kantskär brödet och stek frasigt i smör.
Lägg oxfilén mellan plastfolie. Banka ut köttet till tunna skivor med en kastrull, cirka 1–2 millimeter. Banka försiktigt så att köttet inte går sönder.
Täck brödet med oxfilén. Mal över peppar och strö på lite flingsalt.
Toppa med en klick löjrom. Gör ett hål i mitten av löjromen. Knäck en äggula i varje hål.
Strö på rödlök, pepparrot och gräslök. Servera med en klick crème fraiche och citronklyfta.
Recept från Mitt kök