Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast med vaniljricotta och honungsfikon

Ricotta med smak av äkta vanilj smakar extra gott till de se stekta fikonen på bröd. Välj gärna ett bröd med torkad frukt.

Toast med vaniljricotta och honungsfikon
Toast med vaniljricotta och honungsfikon
Toast med vaniljricotta och honungsfikon

Ingredienser

  • 4bröd- frukt eller fullkorn, skivor
  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlricotta- el Kesella kvarg (10%)
  • 2fikon
  • 1 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Rosta brödet.

  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda dem med ricottan i en skål.

  3. Skiva fikonen tunt.

  4. Bred ricottan på brödet. Värm fikonskivorna i honungen i en liten stekpanna och lägg 2–3 skivor omlott på varje toast.

Vad tyckte du om receptet?