Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast med rökt renstek, äpple och sikrom

Recept på toast med rökt renstek. Smaka på det rökta köttet innan det blandas ner i röran. Ibland är det salt så att det räcker men är det inte det får röran kryddas med lite extra salt.

Toast med rökt renstek, äpple och sikromToast med rökt renstek, äpple och sikromToast med rökt renstek, äpple och sikrom
Toast med rökt renstek. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 grenstek- rökt
  • 1äpple- litet
  • 1 bitpurjolök- (ca 5 cm)
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • salt- ev
  • 4 skivorvitt bröd
  • 2 msksmör
  • 100 gsikrom
  • 50 gmâchesallad

Gör så här

  1. Skär rensteken i små tärningar. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Ansa och finstrimla purjolöken.

  2. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i renstek, äpple och purjolök. Krydda med peppar och eventuellt salt.

  3. Skär bort kanterna på brödet. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna så att de får en gyllenbrun färg. Lägg brödet på tallrikar och låt svalna något.

  4. Fördela röran på bröden och klicka på sikromen. Strö mâchesallad runtom och servera.

Vad tyckte du om receptet?