Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast med pepparrotskräm och matjessill

Toast med pepparrotskräm och matjessill är en snabblagad förrätt. Matjessillen är ett givet inslag på midsommarbordet. Här får den sällskap av rädisor, pepparrot och gräslök.

Toast med pepparrotskräm och matjessill
Toast med pepparrotskräm och matjessill
Toast med pepparrotskräm och matjessill
Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 6 skivorvitt bröd
  • 2 burkarmatjessillfiléer- (à 200 g)
  • 0,5citron
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 mskpepparrot- finriven
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8rädisor

Garnering

  • gräslök

Gör så här

  1. Skär sillen i mindre bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda crème fraichen med citronskal och pepparrot. Krydda med salt och peppar.

  2. Rosta brödskivorna i brödrost eller i en stekpanna. Låt kallna. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor.

  3. Bred pepparrotskrämen på bröden. Lägg på sill och rädisor. Garnera med gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan: