Detta smaskiga recept är hämtat ut boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & kultur). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smörgåsen med extra allt! Riktig smarrig och mättande.
Rosta toastskivan i en torr het stekpanna eller i ugnen.
Bred på ett lager med jordnötssmör, lägg på banan och ringla över lönnsirap.
Jordnötssmör: Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Rosta jordnötterna på en plåt mitt i ugnen 30–40 minuter.
Rör runt i nötterna efter halva tiden. Låt nötterna svalna, mixa sen med en nypa salt tills konsistensen är helt rinnig. Detta tar tid. Och ju starkare maskin, desto slätare blir jordnötssmöret.
Förvara nötsmöret i en burk med tättslutande lock i kylen.
Detta smaskiga recept är hämtat ut boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & kultur). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök