Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast med jordnötssmör, skivad banan & lönnsirap

Smörgåsen med extra allt! Riktig smarrig och mättande.

Toast med jordnötssmör, skivad banan & lönnsirap
Toast med jordnötssmör, skivad banan & lönnsirap
Toast med jordnötssmör, skivad banan & lönnsirap
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 skivatoastbröd- cirka 2 centimeter tjock
  • 2 mskjordnötssmör- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 0,5banan- skivad
  • 1 tsklönnsirap

Jordnötssmör (ca 1,5 dl)

  • 3 dljordnötter
  • 3 krmhavssalt

Gör så här

  1. Rosta toastskivan i en torr het stekpanna eller i ugnen.

  2. Bred på ett lager med jordnötssmör, lägg på banan och ringla över lönnsirap.

  3. Jordnötssmör: Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

  4. Rosta jordnötterna på en plåt mitt i ugnen 30–40 minuter.

  5. Rör runt i nötterna efter halva tiden. Låt nötterna svalna, mixa sen med en nypa salt tills konsistensen är helt rinnig. Detta tar tid. Och ju starkare maskin, desto slätare blir jordnötssmöret.

  6. Förvara nötsmöret i en burk med tättslutande lock i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Detta smaskiga recept är hämtat ut boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & kultur). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Recept från Mitt kök