Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast med confiterad äggula, störrom, löjrom och smetana

Äggulorna får en helt fantastisk konsi­stens, krämig rakt igenom. Väl värt att vänta på i två timmar!

Toast med confiterad äggula, störrom, löjrom och smetana
Toast med confiterad äggula, störrom, löjrom och smetana
Toast med confiterad äggula, störrom, löjrom och smetana
Toast med confiterad äggula, störrom, löjrom och smetana Foto: Åsa Dahlgren

Toast

  • 8äggulor- gärna extra gula
  • 3 dlrapsolja
  • 25 gsmör
  • 4 skivorvitt formbröd
  • 50 glöjrom
  • 50 gstörrom- ekologisk
  • 1 dlsmetana- eller crème fraîche
  • 4dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75 grader. Lägg äggulorna i en ugnssäker form, som precis rymmer dem, och häll på olja så att det täcker. Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar. Ta upp äggulorna och låt dem svalna.

  2. Smält smöret, låt det grumliga sjunka till botten. Kantskär och halvera brödskivorna. Stek dem gyllenbruna i det klara smöret. Lägg två äggulor mellan två stekta brödskivor och lägg dem på tallrikar.

  3. Garnera toasten med löjrom, störrom,  smetana och dill.

  4. *Även laxrom, forellrom eller limfjords-kaviar funkar bra.

Vad tyckte du om receptet?