Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast med avokado, burrata och pecorino

Toast med avokado, burrata och pecorino är en matig och god vegomacka. Burrata är en lyxig italiensk mozzarella som är krämig i konsistensen. Den går att byta ut mot annan mozzarella, t ex buffelmozzarella.

Petra Lindstrand
Toast med avokado, burrata och pecorino
Toast med avokado, burrata och pecorino
Toast med avokado, burrata och pecorino
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3avokador
  • 0,5 tskflingsalt- + 0,5 tsk
  • 1burrataost- eller buffelmozzarella (200 g)
  • 0,5surdegsbaguette
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 2 krmchiliflakes
  • 25 gpecorino- eller Parmigiano Reggiano

Gör så här

  1. Halvera och gröp ur avokadorna. Mosa innanmätet och krydda med 1/2 tsk flingsalt. Skär osten i skivor.

  2. Skär brödet i 2 cm-tjocka skivor och pensla lätt med 2 msk olja runtom. Stek bröden i stekpanna tills de fått fin färg.

  3. Fördela avokadoröran på bröden och lägg på osten. Strö över 1/2 tsk flingsalt och chiliflakes. Ringla över 1 msk olja. Riv pecorinon och strö den över. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?