Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast Jansson på rågbröd

Ansjovis, lök och potatis. Samma härliga smaker som i en Janssons frestelse, fast här som varm smörgås.

Toast Jansson på rågbröd
Toast Jansson på rågbröd
Toast Jansson på rågbröd
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 storrödlök- eller 2 mindre
  • smör
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlprästost- riven
  • 4 mskdill- hackad
  • 2potatisar- kokta av fast sort, 200 g
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • 4rågbröd- rejäla skivor danskt eller kavring
  • 1 burkanjovisfilé- 125 g

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs den långsamt i smör i cirka 20 minuter.

  2. Blanda crème fraiche, ost och dill. Fintärna potatisen och vänd ner den. Krydda med salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Klicka potatisblandningen på brödet. Fördela ansjovisfiléer över och toppa med stekt lök.

  4. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök