Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varm getost, honung, ugnsbakade plommon och valnötter är en oslagbart god smakkombination. Den här höstiga varianten av den franska klassikern är verkligen en sallad som man inte kan få nog av.
Toasten: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg en skiva ost på varje brödskiva och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Dela plommonen mitt itu och plocka bort kärnorna. Lägg plommon och nötter bredvid brödet.
Gratinera i mitten av ugnen tills osten börjar smälta, cirka 7 minuter. Akta så att nötterna inte bränns. Ta ut och ringla honung över osten medan den är riktigt varm.
Salladen: Lägg upp toasten på salladen tillsammans med selleri, plommon och nötter. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
Recept från Mitt kök