Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast au chèvre chaud med plommon

Varm getost, honung, ugnsbakade plommon och valnötter är en oslagbart god smakkombination. Den här höstiga varianten av den franska klassikern är verkligen en sallad som man inte kan få nog av.

Toast au chèvre chaud med plommon
Toast au chèvre chaud med plommon
Toast au chèvre chaud med plommon
Ove Lindfors

Toast

  • 4danskt rågbröd
  • 4getost- à cirka 50 g
  • 8plommon
  • 50 gvalnötter
  • 2 mskhonung- flytande

Sallad

  • 5 dlmangold- cirka röd eller machésallad
  • 2selleri- cirka strimlade stjälkar
  • 3 msknötolja
  • 1,5 mskbalsamico- crème di
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Toasten: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg en skiva ost på varje brödskiva och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

  2. Dela plommonen mitt itu och plocka bort kärnorna. Lägg plommon och nötter bredvid brödet.

  3. Gratinera i mitten av ugnen tills osten börjar smälta, cirka 7 minuter. Akta så att nötterna inte bränns. Ta ut och ringla honung över osten medan den är riktigt varm.

  4. Salladen: Lägg upp toasten på salladen tillsammans med selleri, plommon och nötter. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök