Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast au chèvre chaud med lins- & päronsallad


Fransk klassiker som man aldrig­ tröttnar på. Här har jag valt att ­servera den gratinerade getosten på ett mörkt rågbröd, men ett grovt formbröd är också gott.

Toast au chèvre chaud med lins- & päronsallad

Toast au chèvre chaud med lins- & päronsallad

Toast au chèvre chaud med lins- & päronsallad

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4danskt rågbröd
  • 4chévre- à cirka 50 g
  • 50 gvalnötter
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 burkgröna linser- 400 g
  • 5 dlmâchesallad- eller frissé, cirka
  • 2 stjälkarselleri
  • 1päron
  • 3 msknötolja
  • 1,5 mskcrema di balsamico
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Toasten: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödskivorna. Kantskär dem eller ta ut rundlar med ett glas.

  2. Lägg en skiva ost på varje brödskiva och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Lägg nötterna bredvid.

  3. Gratinera i mitten av ugnen tills osten börjar smälta och nötterna har fin färg, cirka 7 minuter. Akta så att nötterna inte bränns.

  4. Ringla honung över osten medan den är riktigt varm.

  5. Salladen: Skölj linserna och låt rinna av. Lägg upp toasten på salladen tillsammans med linser, strimlad selleri, skivat päron och nötter. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök