Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tjockpannkaka i panna med pekannötskaramell

Gör en karamell på pekannötter och lönnsirap och häll över pannkakan. Servera med lättvispad grädde. Vaniljglass eller karamellglass är också gott till.

Tjockpannkaka i panna med pekannötskaramell
Tjockpannkaka i panna med pekannötskaramell
Tjockpannkaka i panna med pekannötskaramell
Foto: Joel Wåreus

Tjockpannkaka

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 5 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 3ägg
  • 2 msksmör- smält

Pekannötskaramell

  • 2 dlpekannötter
  • 1 dllönnsirap

Tillbehör

  • florsocker
  • vispgrädde
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en skål.

  3. Vispa i mjölken och grädden till en slät smet.

  4. Vispa i äggen och det smälta smöret. Häll upp smeten i en stekpanna och ställ den på en plåt eller häll upp smeten i en stor ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–30 minuter tills pannkakan är genomgräddad. Håll lite koll de sista minuterna så att den inte bränns.

  5. Rosta nötterna i en stekpanna och häll på lönnsirapen, koka tills lönnsirapen börjar bli en ljus karamell.

  6. Häll pekannötskaramellen över pannkakan och pudra över lite florsocker.

  7. Servera med lättvispad grädde och ringla över lite lönnsirap om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök