Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en karamell på pekannötter och lönnsirap och häll över pannkakan. Servera med lättvispad grädde. Vaniljglass eller karamellglass är också gott till.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en skål.
Vispa i mjölken och grädden till en slät smet.
Vispa i äggen och det smälta smöret. Häll upp smeten i en stekpanna och ställ den på en plåt eller häll upp smeten i en stor ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–30 minuter tills pannkakan är genomgräddad. Håll lite koll de sista minuterna så att den inte bränns.
Rosta nötterna i en stekpanna och häll på lönnsirapen, koka tills lönnsirapen börjar bli en ljus karamell.
Häll pekannötskaramellen över pannkakan och pudra över lite florsocker.
Servera med lättvispad grädde och ringla över lite lönnsirap om du vill.
Recept från Mitt kök