Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tiramisù är den klassiska desserten med mascarponekräm och kaffeindränkta kex som alltid gör succé.
Dela äggen. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön vitt och pösigt. Blanda i citronskalet.
Vispa försiktigt ner mascarponen till en jämn smet. Det är viktigt att smeten inte vispas för länge eller för hårt, då blir den lätt lös.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner dem i mascarponekrämen.
Blanda kaffe och konjak. Täck botten på en form med savoiardikex. Droppa över hälften av kaffeblandningen. Bred på ett lager mascarponekräm.
Upprepa samma sak en gång till: kex, kaffeblandning och sist ett lager mascarponekräm.
Sikta över kakao i ett jämnt lager. Låt tiramisùn stå övertäckt i kylen ca 4 timmar. Sikta över lite extra kakao vid servering.