Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tiramisu med pepparkaka och mörk rom

Tiramisu är en italiensk klassiker – här med pepparkaka och mörk rom som ger en härlig smak av jul. Tiramisun går utmärkt att göra ca 6 timmar före servering.

Tiramisu med pepparkaka och mörk romTiramisu med pepparkaka och mörk romTiramisu med pepparkaka och mörk rom
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskströsocker- + 3/4 dl
  • 4äggulor
  • 500 gmascarponeost
  • 1citron
  • 0,75 dlkaffe- starkt kallt, gärna espresso
  • 4 mskrom- mörk
  • 8pepparkakor- skånska

Garnering

  • 1 mskkakao
  • björnbär

Gör så här

  1. Vispa grädden med 1 msk socker till ett fast skum. Vispa äggulor och 3/4 dl socker vitt och krämigt.

  2. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i krämen.

  3. Blanda kaffe och rom i en skål eller bunke. Dela pepparkakorna på längden. Doppa hälften av pepparkakorna i kaffeblandningen. Lyft upp dem och lägg ner en pepparkaka i botten på varje portionsglas.

  4. Bred på lite av mascarponeblandningen och upprepa samma sak en gång till. Låt stå i kylen ca 5 timmar, gärna längre.

  5. Pudra över kakao och toppa med björnbär före servering.

Vad tyckte du om receptet?