Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En maffig tiramisu som har smak av kaffe, choklad och rom – en kombination som gör tiramisun extra god. Tiramisu blir bara godare om den förbereds dagen före servering.
Ta fram osten så att den blir rumstempererad. Blanda kaffe och rom i en vid skål. Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker luftigt. Rör ner osten i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner ca 1/3 av äggvitorna. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna så att det blir en luftig kräm.
Doppa hälften av kexen i kaffe- och romblandningen på den sidan som inte är sockrad. Lägg dem i botten av en form, ca 20 x 30 cm.
Täck med hälften av mascarponekrämen. Doppa och lägg på resterande kex och bred över resterande kräm. Strö över mandelspån och pudra över kakao. Ställ i kylen i ca 1 tim före servering.