Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tiramisu med mascarponeost, savoiardikex och kaffe

En maffig tiramisu som har smak av kaffe, choklad och rom – en kombination som gör tiramisun extra god. Tiramisu blir bara godare om den förbereds dagen före servering.

Tiramisu med mascarponeost, savoiardikex och kaffe
Tiramisu med mascarponeost, savoiardikex och kaffe
Tiramisu med mascarponeost, savoiardikex och kaffe
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gmascarponeost
  • 2 dlkaffe- starkt
  • 3 mskmörk rom
  • 3ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1 förpsavoiardikex- (200 g)
  • 3 mskmandelspån- rostade
  • 2 mskkakao

Gör så här

  1. Ta fram osten så att den blir rumstempererad. Blanda kaffe och rom i en vid skål. Dela äggen i gulor och vitor.

  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker luftigt. Rör ner osten i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner ca 1/3 av äggvitorna. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna så att det blir en luftig kräm.

  3. Doppa hälften av kexen i kaffe- och romblandningen på den sidan som inte är sockrad. Lägg dem i botten av en form, ca 20 x 30 cm.

  4. Täck med hälften av mascarponekrämen. Doppa och lägg på resterande kex och bred över resterande kräm. Strö över mandelspån och pudra över kakao. Ställ i kylen i ca 1 tim före servering.

Vad tyckte du om receptet?