Gillade du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!



Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tiramisu med marinerade bär och citronkräm. Förbered gärna tiramisun dagen före så hinner den dra åt sig alla smaker.
Marinerade bär: Rör ihop socker, vatten, limeskal och rom. Lägg i bären. Marinera ca 2 timmar i kylen.
Citronkräm: Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Blanda citronskal och -saft, ägg och socker i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
Vispa grädden med 1/2 msk socker. Vispa äggulor och 1/2 dl socker vitt och krämigt. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.
Blanda rom och flädersaft och doppa båda sidorna av savoiardi-kexen snabbt i blandningen. Lägg kex i botten på glas eller i en stor form. Skeda över lite av citronkrämen och fortsätt med ett lager av mascarponekrämen. Lägg på lite av bären.
Fortsätt varva kex, citronkräm, mascarponekräm och bär. Avsluta med ett lager mascarponekräm och toppa med bär. Ställ formen i kylen ca 4 timmar, men gärna längre.
Ta ut tiramisun och pudra över florsocker. Toppa gärna med lite rivet limeskal.
Gillade du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!