Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tiramisu med jordgubbar och citronlikör

En tiramisu gjord med citronlikör i stället för kaffelikör som i originalet. I en mindre form kan du varva jordgubbar, kräm och kex i flera lager. Gör du i en vid form som på bilden räcker det med ett lager.

Tiramisu med jordgubbar och citronlikörTiramisu med jordgubbar och citronlikörTiramisu med jordgubbar och citronlikör
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gjordgubbar
  • 200 gsavoiardikex
  • 1 dlcitron- pressad
  • 1 dllimoncello (citronlikör)

Citronkräm

  • 2ägg- stora
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1citron
  • 2 dlflorsocker
  • 500 gmascarponeost

Garnering

  • 500 gjordgubbar
  • citron- i skivor

Gör så här

  1. Citronkräm: Dela äggen i gulor och vitor och lägg i varsin bunke. Vispa grädden fluffig i en tredje bunke. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Vispa äggulor och florsocker fluffigt med elvisp. Vispa i mascarponeost och citronskal. Rör i grädden. Vispa ägg-vitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.

  3. Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda citronsaft och limoncello i en skål. Doppa kexen allteftersom i vätskan ca 5 sek och lägg dem tätt i botten på en form. Strö över jordgubbsskivorna. Bred över citronkrämen i ett jämnt lager. Upprepa eventuellt proceduren.

  4. Ställ formen i kylen i ca 3 tim så att smeten hinner stelna.

  5. Garnera tiramisun med jordgubbar och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?