Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En tiramisu gjord med citronlikör i stället för kaffelikör som i originalet. I en mindre form kan du varva jordgubbar, kräm och kex i flera lager. Gör du i en vid form som på bilden räcker det med ett lager.
Citronkräm: Dela äggen i gulor och vitor och lägg i varsin bunke. Vispa grädden fluffig i en tredje bunke. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Vispa äggulor och florsocker fluffigt med elvisp. Vispa i mascarponeost och citronskal. Rör i grädden. Vispa ägg-vitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda citronsaft och limoncello i en skål. Doppa kexen allteftersom i vätskan ca 5 sek och lägg dem tätt i botten på en form. Strö över jordgubbsskivorna. Bred över citronkrämen i ett jämnt lager. Upprepa eventuellt proceduren.
Ställ formen i kylen i ca 3 tim så att smeten hinner stelna.
Garnera tiramisun med jordgubbar och citronskivor.