Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av en god tiramisù i LCHF-tappning! Varva ugnsrostade nötter med mascarponefyllning och kaffelag. Pudra på lite kakao och garnera med ett körsbär.
Smulor: Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa nötterna fint. Smält smöret. Blanda smöret med nötterna och honungen.
Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna i 10-12 minuter. Rör om och vänd på smulorna efter halva tiden. Ta ut smulorna och låt dem svalna.
Mascarponefyllning: Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen.
Vispa upp mascarpone och sötningsmedel.
Vispa i vaniljpulvret eller fröna ur vaniljstången (dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna). Vänd sist i grädden.
Kaffelag: Blanda espresso, konjak och sötningsmedel.
Servering: Varva smulor, mascarponefyllning och kaffelagen i fyra portionsglas. Jämna till ytan med en palett. Pudra med kakao och garnera med körsbär eller hallon.
Recept från Mitt kök