Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tinas valnöts- och lavendelskorpor

De här skorporna smakar av vår och sommar och har en touche av lavendel.

Tinas valnöts- och lavendelskorpor
Tinas valnöts- och lavendelskorpor
Tinas valnöts- och lavendelskorpor

Ingredienser

  • 1 msklavendel
  • 6 dlvetemjöl
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlråsocker
  • 150 gvalnötter- hackade
  • 2 tskbakpulver
  • 4ägg- medelstora

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krossa lavendeln i en mortel. Blanda alla torra ingredienser, helst i matberedare.

  2. Tillsätt ägg (och äggulor) och blanda till en smidig, men kladdig deg.

  3. Lägg degen på lätt mjölat bakbord, dela den i två delar och sedan varje bit i tre delar. Använd eventuellt lite mer mjöl vid utbakningen. Rulla degen till ca 1 1/2 cm tjocka längder. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåts-papper.

  4. Pensla längderna med ägg och mjölk. Grädda i ugn ca 15 min, tills skorporna är gyllenbruna. Skär dem på snedden med en skarp kniv så snart du tagit dem ur ugnen. Bryt isär skorporna och lägg dem i oordning på en plåt.

  5. När alla skorpor har gräddats, sänk ugnstemperaturen till 100°. Ställ in skorporna ca 45 min. Låt dem därefter torka i en avstängd ugn några timmar, gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?