Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här skorporna har Tina tagit fram som ett alternativ till chips och snacks till öl. Men de är samtidigt goda, söta kakor med bara lite ny smak.
Sätt ugnen på 200°.
Hacka jordnötterna grovt. Blanda alla torra ingredienser, helst i en matberedare.
Tillsätt ägg (och äggulor) och blanda till en smidig, men kladdig deg.
Lägg degen på lätt mjölat bakbord, dela den i två delar och sedan varje bit i tre delar. Använd eventuellt lite mer mjöl vid utbakningen. Rulla degen till ca 1 1/2 cm tjocka längder. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåts-papper.
Pensla längderna med ägg och mjölk. Grädda i ugn ca 15 min tills skorporna är gyllenbruna. Skär dem på snedden med en skarp kniv så snart du tagit dem ur ugnen. Bryt isär skorporna och lägg dem i oordning på en plåt.
När alla skorpor har gräddats, sänk ugnstemperaturen till 100°. Ställ in skorporna ca 45 min. Låt dem därefter torka i en avstängd ugn några timmar, gärna över natten.