Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tv-profilen och kocken Tina Nordströms bästa recept på bearnaisesås. Tina använder rödvinsvinäger som hon tycker ger en rund och fin smak.
Skala och finhacka löken. Plocka bladen från dragon och persilja, spara dem till senare.
Smält 2 msk smör i en kastrull. Lägg i dragon- och persiljestjälkar och fräs dem i ca 3 min. Häll på vinäger och vatten och koka ihop tills hälften återstår. Sila över vätskan i en bunke.
Smält 200 g smör. Ställ bunken med vätskan över en kastrull med sjudande vatten och vispa ner äggulorna tills de är vita, pösiga och luftiga. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under ständig vispning tills såsen tjocknar.
Hacka örtbladen och blanda ner dem i såsen. Krydda med salt och peppar.