Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tina Nordströms brownies

Brownies recept - Tina Nordström. Mäktiga brownies med extra allt.

Tina Nordströms browniesTina Nordströms browniesTina Nordströms brownies
Tina Nordsröms brownies Foto: ur boken "Tinas kök" (Damm förlag)

Brownies

  • 250 gmörk choklad- mörk
  • 250 gsmör- rumstempererat
  • 3 dlsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 2äggulor
  • 1 tskbakpulver
  • 4 mskkakao
  • 2 dlmjöl
  • 1 dlkokosflingor
  • 2valnötter- påsar a 140 g

Topping

  • 100 gphiladelphia
  • 100 gsmör- vanligt rumstempererat
  • 1 dlflorsocker
  • 1citron- skal från

Garnering

  • choklad- hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160°. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggulor. Vispa tills smeten är slät. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär upp i 16 bitar. Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och citronskal. Bred toppingen på browniebitarna. Hyvla choklad över.

Vad tyckte du om receptet?