Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Timjanstekt fläskkotlett med svamp och sötpotatisstomp

King solo-vitlöken karamelliseras fint i stekpannan. Den får inte bli bränd, bara lätt gyllenbrun.

Timjanstekt fläskkotlett  med svamp och sötpotatisstomp
Timjanstekt fläskkotlett  med svamp och sötpotatisstomp
Timjanstekt fläskkotlett  med svamp och sötpotatisstomp

Ingredienser

  • 4fläskkotletter- benfria
  • 3 msktimjan- repad färsk
  • 1 tskflingsalt- + 0,5 tsk flingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 400 gsötpotatis
  • 1king solo vitlök
  • 1 knippabladpersilja
  • 5 dlkantareller- färska eller annan svamp
  • 1 mskolivolja- + 1 msk + 1 msk

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Gnid in köttet med timjan, 1 tsk salt samt peppar. Skala och skär söt­potatisen i bitar. Koka den mjuk.

  2. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Hacka persiljan. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i 1 msk olja. Strö på 1/2 tsk salt. Ställ åt sidan.

  3. Fräs vitlöken på medelvärme i 1 msk olja ca 5 min, tills den får fin färg. Blanda ner persiljan.

  4. Häll av vattnet från potatisen och mosa den tillsammans med vitlök och persiljefräs.

  5. Stek köttet i 1 msk olja ca 4 min på varje sida. Servera med svamp, sötpotatisstomp och sallad. Ca 320 kcal per portion 14 g fett 30 g protein 14 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?