Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torka av steken och bind upp med bindgarn, om den inte är nätad. Allt för att få en jämnare tillagning. Salta och krydda köttet med peppar och timjan.
Bryn steken runtom i nötbrynt smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt i mätstickan till en digital stektermometer. Stek köttet vid 150 grader i nedre delen av ugnen, tills kärntemperaturen i köttet är 72 grader. Ta ut steken ur ugnen och låt den vila 15-20 minuter. Ta bort bindgarn eller nät innan köttet skärs upp.
Sila stekskyn och koka upp den i en kastrull tillsammans med kalvfond och råströsocker. Koka ihop till en simmig glaze. Smaka av med salt och peppar. Pensla glazen över det färdigstekta köttet innan det skärs upp och/eller ringla glazen över de färdigskurna skivorna.
Ansa och skär savojkålen i strimlor. Fräs den i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Tillsätt grädden och koka den simmig med kålen. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja vid serveringen. Servera med ugnsrostad sparrispotatis och kokt broccoli.
Recept från Mitt kök