Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Timjankryddad majskyckling med rotfrukter och yoghurtsås

Hel kyckling tillagad i ugnen, tillsammans med tillbehören

Timjankryddad majskyckling med rotfrukter och yoghurtsås
Timjankryddad majskyckling med rotfrukter och yoghurtsås
Timjankryddad majskyckling med rotfrukter och yoghurtsås
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1majskyckling- hel, cirka 1,3 kg
  • 0,5citron
  • salt- peppar
  • 2 tsktimjan- hackad
  • 25 gsmör
  • 0,5 tsksoja
  • 3morötter
  • 6 storapotatisar- fast sort
  • 3palsternackor
  • 4gulbetor
  • 250 gpärllökar

Sås

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlsky- från formen

Till garnering

  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Dela kycklingen i bröstbenet och fläk ut sidorna så att den blir platt. Vik in vingarna mot ryggbenet. Gnid kycklingen med citronhalvan, salta och krydda på båda sidor med peppar och timjan. Lägg kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla kycklingen med smält smör blandat med soja. Stek i mitten av ugnen, 25 minuter.

  2. Skala och skär rotfrukter och potatis i klyftor eller bitar. Lägg dem och skalad pärllök runtom kycklingen. Vänd runt dem i stekskyn och sätt in i ugnen, cirka 30 minuter, tills kycklingen och rotfrukterna är klara. Lägg över allt i en serveringsform. Häll av lite av skyn i ett mått och blanda med turkisk yoghurt och crème fraiche till en sås. Garnera med färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök