Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoritrecept här:
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hemgjord gnocchi med stekt svamp och ost. Riv mycket pecorino över gnocchin, servera krispig sallad och nystekt svamp till, otroligt gott! Gnocchin kan även göras i förväg och stekas vid servering.
Koka potatisen mjuk med skalet på. Skala och stöt potatisen. Finhacka timjanen. Blanda potatis, timjan, mjöl, ägg, 1 1/2 dl ost och salt. Knåda ihop till en deg. Forma till 2 cm tjocka rullar. Skär rullarna i 1–2 cm breda bitar. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten. Sjud tills gnocchin flyter upp, ca 3 min. Ta upp med hålslev, låt rinna av.
Sallad: Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och finstrimla löken. Blanda fänkål och lök med vatten, vinäger, olja, socker, salt och peppar. Låt stå ca 10 min.
Svamp: Ansa och skär svampen i bitar. Hyvla squashen i remsor. Fräs svampen i smör tills den fått färg. Vänd ner squash och pressa i vitlök. Låt fräsa med ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Blanda salladsmixen med fänkålen. Strö över äpple och nötter.
Stek gnocchin i smör tills den blir frasig. Strö över 1 dl ost och garnera med timjan. Servera genast med sallad och svamp.
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker