Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tillaga bondbönor - så kokar du dem

Passa på att äta färska bondbönor på sommaren. Det är en matig böna som har en nötaktig rund smak. Godast nykokta med enkla tillbehör! 

Tillaga bondbönor - så kokar du dem
Tillaga bondbönor - så kokar du dem
Tillaga bondbönor - så kokar du dem
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • bondbönor
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Öppna skidan och ta ut de små  bönorna (sprita). Släng skidan.

    Foto: Eva Hildén Smith

    bondbonor-recept-3

  2. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av kokvattnet och skölj bönorna med kallt vatten.

    Foto: Eva Hildén Smith

    bondbönor-recept-4

  3. Använd en skalkniv för att öppna upp det sega skalet som sitter runt bönan. Släng skalen.

    Foto: Eva Hildén Smith

    bondbönor-recept-5

Vad tyckte du om receptet?

Serveringstips!

Servera bönorna varma med brynt smör.

Blanda ner i en sallad med knaperstekt bacon och fetaost.

Mosa bönorna lätt, smaksätt med hackad mynta och servera på crostini.

Fräs kantareller och schalottenlök, blanda med bondbönor och servera på smörstekt surdegsbröd.