Tillaga bondbönor - så kokar du dem
(Betyg: 3,4 · 111 röster)
Passa på att äta färska bondbönor på sommaren. Det är en matig böna som har en nötaktig rund smak. Godast nykokta med enkla tillbehör!
Foto: Eva Hildén Smith
(Betyg: 3,4 · 111 röster)
Ingredienser
Tänk på:- När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
- Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
Gör så här
-
Öppna skidan och ta ut de små bönorna (sprita). Släng skidan.
Foto: Eva Hildén Smith
bondbonor-recept-3
-
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av kokvattnet och skölj bönorna med kallt vatten.
Foto: Eva Hildén Smith
bondbönor-recept-4
-
Använd en skalkniv för att öppna upp det sega skalet som sitter runt bönan. Släng skalen.
Foto: Eva Hildén Smith
bondbönor-recept-5
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,4 · 111 röster)
Serveringstips!
• Servera bönorna varma med brynt smör.
• Blanda ner i en sallad med knaperstekt bacon och fetaost.
• Mosa bönorna lätt, smaksätt med hackad mynta och servera på crostini.
• Fräs kantareller och schalottenlök, blanda med bondbönor och servera på smörstekt surdegsbröd.
Vitlökssvängda bondbönor
Recept
Andra populära recept inom Ärter och bönor