Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tikka masala med grilloumi och korianderyoghurt

Tikka masalasåsen är en tomatbaserad sås smaksatt med en massa kryddor och kryddblandningar som t ex garam masala, grön kardemumma och muskotblomma.

Tikka masala med grilloumi och korianderyoghurt
Tikka masala med grilloumi och korianderyoghurt
Tikka masala med grilloumi och korianderyoghurt
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200grilloumiost- (Fontana)
  • 3 dlris- gärna basmati
  • 1zucchini
  • 1gul lök
  • 1 förptikka masalasås- (Systrarna Khanna, 300 g)
  • 1koriander
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär osten i små tärningar. Tärna zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Stek osten i 1/2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp osten på ett fat. Stek zucchini och lök i 1/2 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll över såsen och 1 dl vatten. Blanda i osten. Låt puttra ca 5 min.

  3. Hacka hälften av koriandern. Blanda koriandern med yoghurt och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Strö resterande koriander över grytan och servera med ris och yoghurtsås. 

Vad tyckte du om receptet?