Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rör smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädde.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten som är ganska fast. Ta undan 1/3 av smeten och blanda med kakao. Rör ner vaniljsocker i resten av smeten.
Klicka hälften av den vita smeten i en smord och bröda form. Lägg på kakaosmeten och bred ut och fyll på med resten av den vita smeten.
Dra med en gaffel i smeten och grädda i 200 grader i en timme. Låt formen stå i 10 minuter innan kakan stjälps upp. Garnera eventuellt med grädde och polly.
Recept från Mitt kök