Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tigerkaka - recept

Tigerkaka - recept
Tigerkaka - recept
Tigerkaka - recept
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 175 gsmör- eller margarin
  • 3,5 dlsocker
  • 3 stägg
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1,5 dlgrädde
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 mskkakao

Garnering

  • grädde
  • polly

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädde.

  3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten som är ganska fast. Ta undan 1/3 av smeten och blanda med kakao. Rör ner vaniljsocker i resten av smeten.

  4. Klicka hälften av den vita smeten i en smord och bröda form. Lägg på kakaosmeten och bred ut och fyll på med resten av den vita smeten.

  5. Dra med en gaffel i smeten och grädda i 200 grader i en timme. Låt formen stå i 10 minuter innan kakan stjälps upp. Garnera eventuellt med grädde och polly.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök