Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tigerkaka – en sockerkaka där en del av smeten färgas och smaksätts med kakao.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörmjölken och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
Häll ca 2/3 av smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Blanda resterande smet med kakao. Ringla den bruna smeten i formen och dra med en gaffel så att den bruna smeten blandas lite med den ljusa.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna.