Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En tigerkaka brukar falla de flesta i smaken. Den här varianten får en mild mintsmak genom att man blandar Mariannekarameller i chokladsmeten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter.
Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner i smeten.
Dela smeten i två delar. Krossa karamellerna, exempelvis i en mortel. Blanda i kakao, vatten och karamellkross i den ena delen.
Varva den ljusa och mörka smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–55 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök