Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tigerkaka med Marianne

En tigerkaka brukar falla de flesta i smaken. Den här varianten får en mild mintsmak genom att man blandar Mariannekarameller i chokladsmeten.

Tigerkaka med Marianne
Tigerkaka med Marianne
Tigerkaka med Marianne
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlströsocker
  • 3 storaägg
  • 3,25 dlvetemjöl
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1,5 tskbakpulver
  • 100 gMariannekarameller
  • 3 mskkakao
  • 3 mskvatten
  • smör och ströbröd- till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter.

  2. Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner i smeten.

  3. Dela smeten i två delar. Krossa karamellerna, exempelvis i en mortel. Blanda i kakao, vatten och karamellkross i den ena delen.

  4. Varva den ljusa och mörka smeten i formen.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–55 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök