Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxig tigerkaka. Det är läckert att glasera tigerkakan med två sorters choklad - vit och mörk.
Vispa ihop smör och socker vitt och pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop. Sikta ner vaniljpulver och mjöl och blanda ihop till en jämn smet.
Lägg hälften av smeten i en bunke och ställ åt sidan.
Blanda resten av smeten med resten av mjölken. Sikta ner kakaopulver och blanda till en jämn smet.
Fördela den mörka smeten i en smord och bröad kakform. Ringla runt den ljusa och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, eller tills kakan är klar, känn med provsticka.
Låt kakan svalna.
Smält chokladen var för sig. Låt svalna ca 15 minuter.
Lägg upp kakan på ett serveringsfat, ringla över de båda chokladsorterna och låt chokladen stelna. Servera med jordgubbar.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök