Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I det sydfranska köket finns många härliga versioner av den goda grönsakslådan. Den passar till det mesta men är också god som ensamrätt med en grönsallad till.
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva squashen och skär skivorna mitt itu, som halvmånar.
Förväll squashen i lättsaltat vatten 2– 3 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av.
Hacka lök och vitlök och skär paprikan i små tärningar. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja några minuter utan att det tar färg.
Tillsätt tomater och örtkryddan och koka såsen utan lock tills vätskan kokat in och tomatsåsen är tjock, cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och låt såsen svalna.
Vispa upp äggen och blanda i senap, ost och färska örter. Blanda ner tomatröran i äggvispet och vänd sist ner squashen.
Häll smeten i en smord ugnsfast form. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten har stannat och lådan har fin färg, cirka 1 timme.
Recept från Mitt kök