Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tian - provencalsk grönsaksgratäng

Tian är en lättlagad grönsaksgratäng. God till fisk, kött och fågel eller som ensamrätt med en skiva bröd. Gratängen kan med fördel värmas och serveras dagen efter.

Tian - provencalsk grönsaksgratäng
Tian - provencalsk grönsaksgratäng
Tian - provencalsk grönsaksgratäng
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 300 glök
  • 600 gaubergine
  • 500 gsquash
  • 5tomater
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msktimjan- färsk
  • 0,75 dlolivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. 2 Tvätta grönsakerna. Skala löken. Skiva allt i tunna skivor.

  3. Gnid in en gratängform med vitlöken. Strö över timjan och lägg på lökskivorna. Salta en aning. Droppa över lite olja.

  4. Varva aubergine, squash och ­tomater över löken. Strö över timjan, salta och ringla över ­olivolja mellan varven. Täck med ­aluminiumfolie och grädda tills ­grönsakerna är mjuka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök