Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera svartsoppa till den klassiska gåsamiddagen. Denna kryddiga svartsoppa har en perfekt sötma och syra.
Soppan: Lägg alla ingredienser utom blod och vetemjöl i en kastrull. Koka upp, låt koka ca 5 min så att all smak kommer ur kryddorna. Dra kastrullen av värmen.
Vispa ihop blod och mjöl i en bunke och vispa ner det i soppan. Vispa livligt i ytterligare 3 min på svag värme tills soppan tjocknat. Sila soppan och smaka av med salt och ev mer armagnac och ev lite mer mörk sirap.
Krås: Koka upp vatten, fond, hals och mage i en kastrull och koka ca 30 min. Lägg i hjärta och vingar och koka 20 min eller tills köttet lossnar från halsbenen.
Sjud med levern (om den inte används till terrinen) på slutet i ca 2 min.
Servera soppan rykande het med krås, äppelklyftor och portvinsinkokta katrinplommon. Garnera med strimlad persilja.