Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potkes

Till potkes tar man till vara överbliven ost. Men det ska vara smakstark ost, så gör den inte på sista centimetern hushållsost!

Potkes
Potkes
Potkes

Ingredienser

  • 150 ghårdost- med bra, stark smak
  • 50 gädelost
  • 1 dlmjölk
  • 4 clcognac
  • 1 tskanis- hel
  • 1 tskkummin- hel
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmflingsalt

Gör så här

  1. Rumstemperera osten i 2-3 timmar i en plastpåse. Tärna den fint.

  2. Ljumma upp mjölk och cognac. Lägg ost och mjölk i en matberedare och mixa till en slät, bredbar kräm. Tillsätt mer ljummen mjölk om det behövs. Blanda anis och kummin och smaka av med svartpeppar.

  3. Ställ potkesen kallt minst ett dygn och strö salt över den vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?