Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaistekta kycklingbullar

En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås som huvudrätt eller som tilltugg till drinken. 

Thaistekta kycklingbullarThaistekta kycklingbullarThaistekta kycklingbullar
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 400 gkycklingfärs
  • 3salladslökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskingefära- färsk finriven
  • 1 msklime- pressad
  • 2 mskostronsås
  • 1 mskfisksås
  • 3 msksesamfrö
  • 2 mskrapsolja

Tillbehör

  • sweet chilisås
  • grönsallad

Gör så här

  1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna.

  3. Forma den lösa färsen till bullar.

  4. Hetta upp oljan i en släpp-lättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 3 min. Efterstek bullarna ca 5 min. Servera med sweet chilisås och sallad.

Vad tyckte du om receptet?