Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaistekt kyckling med nudelsallad

Den här rätten kan ätas ljummen eller kall och passar bra att göra i förväg. 

Thaistekt kyckling med nudelsalladThaistekt kyckling med nudelsalladThaistekt kyckling med nudelsallad

Ingredienser

  • 600 gkycklingfiléer- (4 st)
  • 3 mskgrön currypasta på burk
  • 0,75 dlsoja- ljus
  • 250 grisnudlar
  • 1 knipparädisor
  • 1röd chili- (t ex spansk peppar)
  • 1 knippakoriander
  • 2 mskrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda kycklingfiléer med hälften av currypastan. Blanda resten av currypastan med soja i en skål.

  2. Koka risnudlarna enligt förpackningens anvisning. Ansa och skiva rädisorna.

  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern grovt.

  4. Stek kycklingen i 1 msk olja ca 5 min per sida. Efterstek under lock ca 5 min tills innertemperaturen är 70º. Låt vila ca 10 min och skär i skivor.

  5. Blanda nudlarna med 1 msk olja, rädisor, chili och koriadern. Salta och peppra.

  6. Fördela nudlarna i skålar. Servera med kyckling och sås.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 460 kcal per portion, 10 g fett, 36 g protein, 56 g kolhydrater