Detta härliga recept har vi fått från vår läsare Theresa Larsson från Uppsala till vårt tema "Mitt bästa recept". En kryddstark god rätt som dessutom är ganska billig och lätt att laga till många.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 kgräkor med skal
1morot
1lök- gul
1paprika- röd
250 gbroccoli
1 mskrapsolja
1,5 mskcurrypasta- röd
0,75 msksambal oelek
4 mskfisksås
1 burkkokosmjölk- (400 ml)
8 dlvatten
1 burkvattenkastanjer- skivade (ca 225 g)
Gör så här
Skala räkorna och ställ dem kallt medan soppan tillagas. Skala och skär morot och lök i små bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Bryt broccolin i små buketter. Fräs grönsakerna i olja 2-3 min.
Blanda ner currypasta, sambal oelek och fisksås. Tillsätt kokosmjölk och vatten.
Låt soppan koka upp. Sjud under lock tills grönsakerna blivit mjuka men fortfarande har spänst, ca 10 min. Tillsätt de avrunna vattenkastanjerna.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt räkorna precis före servering.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 94 röster)
Tips!
• Tillsätt mer sambal oelek och röd currypasta om du vill ha starkare soppa.
• Räkorna kan bytas ut mot exempelvis kyckling eller surimi.
Tack för receptet, Theresa Larsson från Uppsala! Varifrån fick du inspiration till ditt recept?
– Jag skulle laga en födelsedagsmiddag för min släkt i mitt lilla kök. Jag ville att maten skulle kunna göras till många samtidigt som den skulle vara varm, spännande, billig och lite kryddstark.
Fler läsartips från "Mitt bästa recept" hittar du nedan: