Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaisallad med entrecote & grillad nektarin

En mättande sallad med fräsch thaismak. Salladen går lika bra att göra med grillad lammytterfilé.

Thaisallad med entrecote & grillad nektarinThaisallad med entrecote & grillad nektarinThaisallad med entrecote & grillad nektarin
Foto: Ove Lindfors

Dressing

  • 1röd chili
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 mskthailändsk fisksås
  • 2 msklime- pressad
  • 2 tskråsocker

Grillat

  • 2entrecôte- à cirka 250 g
  • 3nektariner
  • solrosolja
  • flingsalt
  • peppar- nymalen

Sallad

  • 0,5gurka
  • 1 lsalladsblad- späda, ca
  • 1 dlkoriander- hackad
  • 0,5 dlthaibasilika- strimlad
  • 0,5 dlmynta- hackad
  • 11,5 dlsalladslök- strimlad
  • 11,5 dlcashewnötter- rostade

Gör så här

  1. Dressing: Klyv chilifrukten på längden, skrapa slarvigt bort kärnorna, det får gärna vara några kvar som ger sting i smaken. Finhacka chiliköttet. Hacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna.

  2. Grillat: Grilla köttet runtom över glöd till en innertemperatur på 57 grader för rosa kött. Vira in köttet i aluminiumfolie. Låt vila i cirka 5 minuter.

  3. Skär nektarinerna i grova klyftor. Pensla med olja och grilla över glöd.

  4. Sallad: Klyv gurkan på längden, skrapa bort kärnorna och skär den i tunna skivor. Lägg upp sallad, gurka, nektarinklyftor och örter på tallrikar.

  5. Skär köttet i tunna skivor och fördela på salladen. Ringla över dressingen och strö på salladslök och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök