Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mättande sallad med fräsch thaismak. Salladen går lika bra att göra med grillad lammytterfilé.
Dressing: Klyv chilifrukten på längden, skrapa slarvigt bort kärnorna, det får gärna vara några kvar som ger sting i smaken. Finhacka chiliköttet. Hacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna.
Grillat: Grilla köttet runtom över glöd till en innertemperatur på 57 grader för rosa kött. Vira in köttet i aluminiumfolie. Låt vila i cirka 5 minuter.
Skär nektarinerna i grova klyftor. Pensla med olja och grilla över glöd.
Sallad: Klyv gurkan på längden, skrapa bort kärnorna och skär den i tunna skivor. Lägg upp sallad, gurka, nektarinklyftor och örter på tallrikar.
Skär köttet i tunna skivor och fördela på salladen. Ringla över dressingen och strö på salladslök och nötter.
Recept från Mitt kök