Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaisallad

Variera thaisalladen genom att byta ut grillad rostbiff mot till exempel kyckling eller fläskfilé.

Thaisallad
Thaisallad
Thaisallad
Foto: Ulf Svensson

Dressing

  • 2 mskjapansk soja
  • 3 msklime- pressad
  • 1 mskfisksås
  • 1 msksesamolja
  • 2 krmråsocker

Sallad

  • 400 gkött- grillat t ex rostbiff i tunna skivor
  • 0,25gurka
  • 0,5rödlök
  • 10cocktailtomater
  • 0,5röd spansk peppar
  • 1 lsallad- blandad, t ex spenat, jungfrusallad, röbetsskott, persilja, koriander, eller thaibasilika

Tillbehör

  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Sås:Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

  2. Lägg köttskivorna på ett fat. Ringla över hälften av dressingen och låt stå en stund.

  3. Sallad: Skala och finstrimla gurka och rödlök. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten.

  4. Fördela gurkan, rödlöken, tomaterna, pepparfrukten samt sallads- och örtbladen på tallrikar. Toppa med köttet. Ringla över resten av dressingen. Strö över sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?